Fakultet za primenjenu ekologiju Futura
Fakultet za primenjenu ekologiju Futura
Predstavnici Fakultet za primenjenu ekologiju Futura će biti prisutni na EDufair-u i moći će da vam pruže detaljne informacije o njihovoj instituciji.

Pored  individualnih sastanaka sa delegatima, moći ćete da učestvujete u radionicama i prezentacijama o temama vezanim za obrazovanje, kao i da iskoristite posebne popuste i mnoge druge odlične ponude.

Popunite formular za registraciju ispod. Učešće na događaju je besplatno.
Ovde se registrovati

Fakultet za primenjenu ekologiju – Futura je visokoobrazovna akademska i naučna institucija koja svoju misiju realizuje nastavnim i naučnim, obrazovnim i stručnim radom i istraživanjima. Misija Fakulteta je da širi, unapređuje i promoviše znanje i učenje, da predstavlja intelektualni izazov, motiviše kreativnost i podrži želju za usavršavanjem i sticanjem znanja u cilju konkretnog i merljivog društveno-ekonomskog razvoja i povećanja ukupnog fundusa znanja u najširem kontekstu, za dobrobit celokupnog čovečanstva.

U cilju ostvarenja svoje misije Fakultet:

  • neguje i konstantno unapređuje istraživački rad u osnovnim prirodnim i društvenim naukama, sa posebnim akcentom na međunarodnim i regionalnim projektima, podstiče interdisciplinarne, primenjene naučne, razvojne i stručne projekte u saradnji sa različitim državnim institucijama, industrijom, privatnim i civilnim sektorom u zemlji i regionu, u cilju davanja doprinosa ukupnom održivom društveno-ekonomskom razvoju Republike i regiona,
  • održava visok nivo i fleksibilnost osnovnih, diplomskih i doktorskih studija po međunarodnim standardima, koje će pratiti evropske trendove i inicijative i promovisati inter i multidisciplinarnost, uzimajući u obzir potrebe društva za kadrovima određenih profila.
  • Studenti se obrazuju za identifikaciju i evaluaciju savremenih ekoloških problema i iznalaženju rešenja i oceni primenljivosti ponuđenih rešenja.  Plan i program omogućuje  razumevanje najbolje prakse i standarda, kao i njihove primene, demonstriranje nezavisnog i kritičkog mišljenja i veštine rešavanja problema.


Jedan od osnovnih ciljeva ovakvog obrazovanja je i razvijanje sposobnosti za timski rad, razvijanje sposobnosti efektivne komunikacije i efikasnosti u radu u različitim timovima, kao i razumevanje potrebe za kontinualnim učenjem u toku čitave karijere. Fakultet Futura  je specifičan po metodologijama i savremenim informacionim alatima koje primenjuje jer, pored sposobnosti za timski rad, razvija kreativnost i samostalnost u radu. Nastojimo da kod studenata razvijemo sposobnost za inovativno mišljenje, nov pristup problemima, sposobnosti za integraciju i implementaciju najnovijih tehnologija u primenjenoj ekologiji i zaštiti životne sredine i istraživački duh.

Ostvarena partnerstva sa drugim visokoobrazovnim institucijama kao što su Univerzitet u Nitri, Univerzitet u Maribioru, Nezavisni Univerzitet Banja Luka, Univerzitet u Novom Sadu, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, Univerzitet u Ženevi i dr. omogućuje realizaciju dela praktične nastave u okviru projekata i studijskih poseta.

Saradnja sa više od pedeset institucija javnog, privatnog i civilnog sektora omogućuje studentima da apliciraju za stručnu praksu.

Ovaj sajt koristi „cookies“ . Koristeći ga, slažete se sa politikom privatnosti i pravilima kolačića . Saznajte više o Kolačići          Podešavanja      Prihvatiti     
Podešavanja klačića
Mi koristimo "kolačiće" da bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo na našem sajtu. Odavde možete uključiti ili isključiti kolačiće koje stranica koristi
NeophodnoOni beleže podatke koji su potrebni za osnovne funkcije sajta, kao što je pretplata na saglasnost Politike kolačića.
StatističkiOni prikupljaju statističke podatke o posetiocima, na primer, koje Google Analitics koristi za optimizaciju razmene podataka, prepoznavanje posetilaca i još mnogo toga.
OglašasanjeKoristi se za pokretanje oglasnih kampanja na Google mreži, Facebooku, itd., Koje se koriste za praćenje poseta iz oglasnih kampanja.
Onemogući klačiće