Sve što treba da znaš o zemlji snova i mogućnosti SAD-a!
31 Oktobar 2022
Upoznaj prvi izbor destinacije za studiranje u inostranstvu za studente iz celog sveta.
 
Zemlja snova i mogućnosti, SAD nudi visokokvalitetne obrazovne mogućnosti za studente iz celog sveta. Bilo da se radi o kvalitetu obrazovanja ili izgledima za karijeru nakon diplomiranja, SAD su monopolizirale pažnju većine onih koji žele studirati u inostranstvu. Hajde da bliže pogledamo najpoželjniju zemlju na svetu za visoko obrazovanje.
Skoro 600.000 studenata iz celog sveta studiralo je u Sjedinjenim Državama prošle godine i na osnovnim i na postdiplomskim studijama. Poznato je da Amerika nudi visoko kvalitetno obrazovanje nakon srednje škole. U Sjedinjenim Državama postoji više od 4.000 državnih i privatnih koledža i univerziteta, uključujući preko 600 državnih četvorogodišnjih koledža i univerziteta i preko 1.650 privatnih četvorogodišnjih koledža i univerziteta. Ove tradicionalne institucije upisuju skoro 15 miliona studenata. Pored toga, preko 6.000 ustanova nudi specijalizovanu stručnu i tehničku obuku posle srednje škole.
 
Zašto je studiranje u SAD kvalitetna dugoročna investicija?

1: Veština jezika
Drugi jezici se polako primećuju širom sveta, ali ništa ne može biti bolje od dobrog poznavanja engleskog jezika. Život u zemlji engleskog govornog područja, kao što su Sjedinjene Države, definitivno će ti koristiti do kraja života, bez obzira na to koji program studiraš.

2. Promena perspektive
Kao ljudi, skloni smo da stvari posmatramo iz sopstvene kulturne perspektive i kroz sopstvene kulturne reference. Studiranje u drugoj zemlji poput Sjedinjenih Država može ti dati novi pogled na svetske teme.

3. Mogućnosti obrazovanja
Sjedinjene Države imaju divne mogućnosti za obrazovanje koje se proširuju na niz različitih disciplina. Bez obzira koja oblast te interesuje za studiranje, moći ćeš da pronađeš neku instituciju koja nudi program za koji si zainteresovan.
Sedam od deset najboljih univerziteta na svetu nalazi se u SAD. Sa slobodom i fleksibilnošću koju studenti imaju pri kreiranju sopstvenog rasporeda i programa, imaju priliku da studiraju na univerzitetima koji koriste najsavremeniju tehnologiju i inovacije u obrazovanju.

4. Cenjene diplome
Ovo ide zajedno sa razlogom 3. Mnogi programi u Americi su veoma poštovani u okviru discipline kojom se bave. Možeš da koristiš ugledne izvore informacija, kao što su publikacije poput Business Week-a, koje rangiraju programe sa različitih univerziteta u odnosu na njihovu konkurenciju. Ne nedostaje programa na kojima možeš steći cenjenu diplomu.
 
5. Raznolika populacija
Za studente koji nisu domaći može biti utešno da znaju da većina univerziteta širom zemlje ima neverovatno raznoliko stanovništvo. Više nego verovatno ćeš moći da pronađeš instituciju koja ceni raznolikost. Verovatno ćeš moći da lociraš druge studente iz svoje zemlje koji ti mogu pomoći da ne budeš previše nostalgičan.

6. Mogućnosti putovanja
Postoji beskrajno mnogo mogućnosti putovanja za studente koji studiraju u Sjedinjenim Državama. Bez obzira na to gde studiraju, studenti mogu posetiti turističke destinacije ili druga sjajna mesta za odmor bez prevelikih poteškoća.

7. Životno iskustvo
Studiranje u inostranstvu je odlična prilika za svakoga da proširi svoje životno iskustvo. Svako ko putuje iz svoje matične zemlje i provede duže vreme van nje može naučiti mnogo o sebi u tom procesu.

8. Mogućnosti umrežavanja
Učešće u globalnoj zajednici u tvojoj obrazovnoj instituciji može ti pružiti velike mogućnosti za umrežavanje koje će ti dati mnogo opcija u budućnosti. Biti međunarodni student znači da ćeš moći da upoznaš druge pojedince iz celog sveta, kao i Amerikance koji se bave istom oblasti studija.

9. Mogućnosti za karijeru
Studiranje u Sjedinjenim Državama može ti otvoriti gomilu mogućnosti za karijeru. Moći ćeš da pronađeš potencijalne poslove u Sjedinjenim Državama, kao i unutar svoje zemlje.
 
10. Doživi američki način života
11. Poboljšaj svoje šanse za karijeru
12. Provedi vreme dalje od kuće
13. Postani nezavisan
14. Napravi uspomene za ceo život
15. Promeni svoju perspektivu
16. Poboljšaj svoje kulturno razumevanje
17. Nauči nešto o sebi

 
Ako želiš da saznaš više o najboljem obrazovnom sistemu na svetu – sve što ti treba je da posetiš virtuelni događaj Study in USA ( 10. novembar ONLINE ) Možeš učestvovati besplatno, samo se prijavi ovde, ili poseti EDUfair 26. Novembar u Hotelu Metropolu! i imaćeš priliku da razgovaraš sa predstavnicima 18 američkih univerziteta.
 
Deliti
Više informacija
Događaji
Napravi nalog sada i dobijaš pristup:

 - Ličnim sastancima
 - Stručnim konsultacijama
 - Promocijama 
Registruj se sada
Ovaj sajt koristi „cookies“ . Koristeći ga, slažete se sa politikom privatnosti i pravilima kolačića . Saznajte više o Kolačići          Podešavanja      Prihvatiti     
Podešavanja klačića
Mi koristimo "kolačiće" da bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo na našem sajtu. Odavde možete uključiti ili isključiti kolačiće koje stranica koristi
NeophodnoOni beleže podatke koji su potrebni za osnovne funkcije sajta, kao što je pretplata na saglasnost Politike kolačića.
StatističkiOni prikupljaju statističke podatke o posetiocima, na primer, koje Google Analitics koristi za optimizaciju razmene podataka, prepoznavanje posetilaca i još mnogo toga.
OglašasanjeKoristi se za pokretanje oglasnih kampanja na Google mreži, Facebooku, itd., Koje se koriste za praćenje poseta iz oglasnih kampanja.
Onemogući klačiće