Study in USA Virtual day - 10. novembar, od 14 do 17 časova, online
20 Oktobar 2022

Vaš san da studirate u Americi počinje ovde!

Virtuelni događaj “Studiranje u Americi ” je jedinstvena prilika da saznate više o visokom obrazovanju u Sjedinjenim Državama i razgovarate sa predstavnicima američkih institucija, koji će Vam pružiti više informacija o programima koje nude, uslovima upisa i procesu prijavljivanja. Na događaju ćete takođe moći da kontaktirate Integral savetnike i prisustvujete info sesijama kako biste saznali više o koracima za studiranje u Americi.
REGISTRACIJA

 

UPOZNAJTE IZLAGAČE

Virtuelni događaj “Studiranje u Americi ” 
10. novembar, od 14 do 17 časova, online

 • DePaul University, Chicago
 • Florida Atlantic University
 • James Madison, Washington
 • Long Island University
 • Colorado State University
 • Drew University
 • George Mason University 
 • Illinois State University
 • Oregon State University
 • Saint Louis University
 • Arizona State University
 • Pace University
 • Simmons University
 • University of Connecticut
 • Fulton-Montgomerry Community College
 • Green River Community College 
 • Santiago Canyon College 
 • St. Francis College 
Arizona State University
Arizona State University je jedan od najmodernijih univerziteta u SAD i lider u inovacijama, ispred MIT-a i Stanforda. Neki od studenata koji su diplomirali na ovom univerzitetu su i među prvima koji su započeli karijeru u korporacijama iz Silicijumske doline. Programi ASU su među najboljima u zemlji – među predavačima su dobitnici Nobelove i Pulicerove nagrade i Fulbrajtovi stipendisti.
 
Pace University
Pace University je vodeći privatni američki univerzitet. Sa jednim kampusom u srcu Wall Street-a i drugim u Westchesteru, ova institucija nudi vrhunsko obrazovanje u oblasti poslovanja, zdravstvene zaštite, računarstva, obrazovanja, nauke. Pace takođe nudi jedan od najvećih programa stažiranja među obrazovnim institucijama u Njujorku sa više od 1.000 partnerskih kompanija.
 
Simmons University
Simmons University je prestižni privatni univerzitet koji se nalazi u Bostonu, jednom od najprosperitetnijih studentskih gradova u SAD. Grad privlači preko 250.000 studenata iz celog sveta, što ga čini jednim od najuzbudljivijih mesta za studentski život.
 
University of Connecticut
University of Connecticut je među 25 najboljih javnih univerziteta u SAD i među najboljim istraživačkim akademskim institucijama u zemlji. Više od 80 centara i instituta u Konektikatu dobijaju 286 miliona dolara godišnje rezervisanih za istraživanja.
 
DePaul University
Smešten u srcu Čikaga, DePaul nudi vrhunski pristup stažiranju i poslovima u svim sektorima. Ovaj univerzitet fokusiran na razvoj karijere, povezuje svoje studente sa stažiranjem i daljim mogućnostima za karijeru u peko 30 Fortune 500 kompanija.
 
Florida Atlantic University
Jedan od najpristupačnijih američkih univerziteta. Sa svojom odličnom lokacijom glavnog kampusa u Boka Ratonu i velikim ulaganjem u tražene STEM programe, FAU je popularan izbor za međunarodne studente. Lokacija univerziteta je u preduzetničkom centaru sa rastućim tržištem tehnoloških poslova koje studentima nudi brojne mogućnosti da uče kroz praktično iskustvo.

 
James Madison University
JMU je univerzitet koji najviše preporučuju Wall Street Journal i Times Higher Ed, koji nudi preko 130 studijskih programa. Kampus je jedan od najslikovitijih u SAD, sa pogledom na planine na istoku i zapadu, a samo na dva sata od Washington, DC. U kampusu JMU postoji više od 350 studentskih organizacija i klubova koji služe zajedničkom cilju da ti pruže jedinstveno iskustvo na fakultetu.
 
Long Island University
Long Island University nudi studentima nenadmašna iskustva učenja u stvarnom svetu i mrežu kontakata sa industrijom. Studenti LIU-a su završili praksu i nastavili da rade za Apple, Amazon, Google, KPMG, JP Morgan Chase, Njujoršku berzu, Novartis i druge. Takođe, rangirana je kao najbolja škola za negu i zdravstvenu negu.
 
Colorado State University
CSU nudi više od 150 programa na osam koledža, sa postdiplomskim programima u oblastima poslovanja, inženjerstva i obrazovanja i renomiranom Koledžu za veterinarsku medicinu i biomedicinske nauke. CSU se smatra jednim od vodećih istraživačkih univerziteta, a fakultet i studenti rade zajedno na istraživanju oblasti kao što su atmosferska nauka, zarazne bolesti, tehnologije čiste energije i nauka o životnoj sredini.
 
Drew University
Na Drew University, privatnoj školi u Medisonu u Nju Džerziju, studenti nisu daleko od Njujorka, centra mogućnosti stažiranja, raznih aktivnosti vikendom i još mnogo toga. Za učenike koji žele da provode više vremena u gradu, škola nudi razne programe, uključujući semestar na Wall Street i semestar Ujedinjenih nacija.
George Mason University
George Mason University je jedan od najboljih američkih istraživačkih univerziteta. Ima tri prigradske kampusne lokacije u blizini Distrikta Kolumbija u severnoj Virdžiniji, kao i međunarodni kampus u Songdou u Koreji. Njihova lokacija i raznovrsna oblast studiranja privlače sve veći broj međunarodnih studenata. GMU je rangiran na 33. mestu među javnim univerzitetima!
Illinois State University
Studenti osnovnih studija na Illinois State University mogu da biraju između desetina programa, a studenti master studija takođe mogu da se školuju u mnogim oblastima, uključujući biznis, obrazovanje i društvene i humanističke nauke. Studenti ISU-a se takođe mogu pridružiti više od 300 studentskih organizacija, pridružiti se Školi pozorišne produkcije, pisati za studentske novine Vidette ili se baviti internacionalnim sportom.
 
 
Oregon State University
OSU je najveći državni istraživački univerzitet koji je specijalizovan za studije o morskim naukama, šumarstvu, održivim sistemima ishrane i još mnogo toga. Studenti mogu da biraju između stotina klubova kojima će se pridružiti, nekoliko bratstava i sestrinstava kojima će se obavezati, sportove za igranje i mnoge događaje kojima će prisustvovati.
 
Saint Louis University
Saint Louis University je katolička, jezuitska škola koja je otvorena za studente bilo koje vere. Pored svoje glavne lokacije u Misuriju, univerzitet takođe ima kampus u Madridu u Španiji, gde studenti mogu da studiraju tokom čitave svoje fakultetske karijere ili samo jedan semestar. U glavnom kampusu, diplomirani studenti se mogu upisati i na pravni ili medicinski fakultet.
 
 
 

AMERIKA KAO OBRAZOVNA DESTINACIJA

Zašto i kako studirati u Americi? 


Poznate kao zemlja neograničenih mogućnosti, Sjedinjene Države su omiljena obrazovna destinacija za više od milion međunarodnih studenata. Akademski sistem nudi prvoklasnu obuku, međunarodno priznate diplome, slobodu i fleksibilnost u izboru specijalizacije, nastavnog plana i programa. Osim sedam od deset najboljih svetskih univerziteta, u Americi se nalaze i globalne tehnološke kompanije poput Google-a, Apple-a, Amazona, Tesle, akceleratori inovacija i procesa učenja. Sjedinjene Države imaju mnogo toga da ponude svakom sanjaru, preduzetniku, umetniku, putniku, od velikih gradova, muzike i bioskopa, do neverovatne prirode, internacionalne kuhinje i još mnogo toga.

ČINJENICE O SAD!


1. Obrazovanje

Sa jednim od najboljih obrazovnih sistema na svetu, Sjedinjene Države su dom za više od 5.000 društvenih koledža i univerziteta. Obuka u takozvanim društvenim koledžima traje dve godine, a nakon diplomiranja moguć je prelazak u poslednje dve godine osnovnih studija na univerzitet. Među prednostima koledža su pristupačnije naknade, mali razredi, lična pažnja i fleksibilnost pri upisu. Pored toga, sve visokoškolske ustanove u Sjedinjenim Državama nude jedinstvenu priliku da izaberete smer u kasnijoj fazi studija, kao i slobodu kombinovanja predmeta iz različitih oblasti.

 

2. Školarine i finansiranje

Naknade na državnim koledžima počinju od 15.000 dolara. Školarina za akademsku godinu u proseku iznosi 27.000 dolara, a idu i do 56.700 dolara za univerzitetima “Ivy League”. Kandidatima za prestižne master studije u Sjedinjenim Državama savetuje se da predvide između 60.000 i 80.000 dolara. Studenti imaju priliku da se prijave za stipendije zasnovane na izvrsnosti, visokim postignućima, takmičarskom principu, kao i sportske stipendije za izuzetne sportiste.

 

3. Život i smeštaj

Dragocena pogodnost je što je smeštaj u kampusu zagarantovan za međunarodne studente, a često je uključena i hrana. Prosečan iznos za pokrivanje ovih troškova je 11.000 dolara. Pored toga, lični troškovi, prevoz, materijal za učenje itd. zahtevaju 4.000-6.000 dolara, u zavisnosti od lokacije škole.


4. Studentska viza

Američka studentska viza je potrebna za svakog primljenog univerzitetskog kandidata. Preporučljivo je da se za nju prijavite najmanje 2 meseca pre početka školske godine. Važno je dostaviti dokument o dostupnosti dovoljnih finansijskih sredstava za pokriće taksi i životnih troškova za prvu godinu.
 

5 ČESTO POSTAVLJANIH PITANJA O SAD

1. Kada je rok za prijavu?

Postoje dva kruga prijave - rana (Early decision) i standardna (Regular decision). Rana prijava je do 1. novembra i tipična je za neke univerzitete Ivy League. Rok za standardnu ​​prijavu određuje svaki univerzitet i traje od januara do maja

2. Da li postoje stipendije?

Kandidati mogu dobiti sredstva za svoje studije u Sjedinjenim Državama direktno od univerziteta ili od države.
Pune stipendije se dodeljuju izuzetnim kandidatima sa međunarodnim dostignućima u nauci ili sportu.

3. Šta je društveni koledž (community college)?

Koledž zajednice je dvogodišnja obrazovna institucija koja nudi mogućnost studiranja prve dve godine diplome po pristupačnijoj ceni. Na kraju druge godine, student dobija diplomu poznatu kao specijalistički stepen.
Prednost javnog koledža je u tome što studenti mogu da uštede novac tako što će pohađati koledž dve godine, a zatim se prebaciti na četvorogodišnji univerzitet da steknu i univerzitetsku diplomu.

4. Da li je SAT ispit obavezan za SAD?

Standardni zahtev za vrhunske američke univerzitete je da kandidati polože SAT ispit i da ga polože prilikom prijave. Ove godine, zbog pandemije, u većini njih ukinut je uslov za polaganje obaveznog ispita.

5. Da li je motivaciono pismo drugačijeg formata?

Kandidati za američke univerzitete imaju mogućnost da izaberu da pišu na određenu temu ili da predstave svoja dostignuća, kvalitete i motivaciju za prijavu na željenu instituciju.

Imate li još pitanja? Tražite informacije o studijama u Americi? Postavite svoja pitanja i komunicirajte sa predstavnicima američkih univerziteta u realnom vremenu preko četa, audio ili video poziva.
 
 
Deliti
Događaji
Napravi nalog sada i dobijaš pristup:

 - Ličnim sastancima
 - Stručnim konsultacijama
 - Promocijama 
Registruj se sada
Ovaj sajt koristi „cookies“ . Koristeći ga, slažete se sa politikom privatnosti i pravilima kolačića . Saznajte više o Kolačići          Podešavanja      Prihvatiti     
Podešavanja klačića
Mi koristimo "kolačiće" da bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo na našem sajtu. Odavde možete uključiti ili isključiti kolačiće koje stranica koristi
NeophodnoOni beleže podatke koji su potrebni za osnovne funkcije sajta, kao što je pretplata na saglasnost Politike kolačića.
StatističkiOni prikupljaju statističke podatke o posetiocima, na primer, koje Google Analitics koristi za optimizaciju razmene podataka, prepoznavanje posetilaca i još mnogo toga.
OglašasanjeKoristi se za pokretanje oglasnih kampanja na Google mreži, Facebooku, itd., Koje se koriste za praćenje poseta iz oglasnih kampanja.
Onemogući klačiće