Master industrijske farmacija na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani
27 Februar 2024

Studiraj farmaciju u Sloveniji

 

Stekni master diplomu industrijske farmacije u Sloveniji na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani


U akademskoj godini 2023/2024, započet je program master studija iz Industrijske farmacije na Univerzitetu u Ljubljani. Studijski program je osmišljen kako bi diplomcima biohemije, biologije, biotehnologije, hemije, hemijskog inženjerstva, laboratorijske medicine, kozmetologije, mikrobiologije i nauke o hrani pružio širok spektar naprednih tema.
 
Više detalja možete nači ovde (direktan link ka našem sajtu sa svim detaljima).

Program je osmišljen kako bi opremio studente za karijere u farmaceutskoj industriji i sektoru životnih nauka (life science) kako u nacionalnom, tako i u međunarodnom okruženju. Cilj programa je  da pruži pregled osnovnih koncepata farmaceutske industrije, kao i upoznavanje studenata sa kompletnim procesom razvoja leka koji dovodi do bezbednih, efikasnih i visokokvalitetnih proizvoda. Oni stiču napredno znanje iz farmaceutskih nauka poput Kvalitet prema Dizajnu (Quality by Design). Studenti razvijaju širok spektar neophodnih i prenosivih veština poput analitičkog rešavanja problema, timskog rada, organizacije i komunikacije informacijama.
 
Diplomci programa nalaze zaposlenje u oblastima poput otkrivanja i razvoja lekova, proizvodnje lekova, kontrole kvaliteta, osiguranja kvaliteta, regulatornih poslova i menadžmenta u farmaceutskom sektoru. Alternativno, diplomci mogu nastaviti svoje studije na doktorskom programu iz Biomedicine, koji se sprovodi u tri oblasti studija: Farmacija, Klinička biohemija i Laboratorijska biomedicina, i Toksikologija.
 
Obim programa je 120 ESPB i traje dve akademske godine, od 1. oktobra do 30. septembra naredne godine. Program se sprovodi hibridno, pri čemu se većina predavanja održava online, dok se praktične vežbe organizuju na Farmaceutskom fakultetu u Ljubljani (u blok formatu sa trajanjem od otprilike dve do tri nedelje). Akademska godina je podeljena na dva semestra, u kojima studenti treba da završe kombinaciju obaveznih i izbornih predmeta. U poslednjem semestru, studenti sprovode naučni istraživački projekat za završni rad, koji može biti sproveden na fakultetu ili kod naših partnera iz industrije.
 
Akademske kvalifikacije za prijem:
  • Diploma osnovnih studija iz relevantne oblasti
  • Priznavanje stranih visokoškolskih kvalifikacija prilikom apliciranja za studije.
  • Broj mesta na kurs je ograničeno na 40 studenata godišnje.
Neophodne jezičke kvalifikacije:
  • Sertifikat poznavanja engleskog jezika
 
Rok za prijavu: 1. Jun 2024.
 
Za više informacija, molim Vas kontakirajte Izidora Sosiča na: izidor.sosic@ffa.uni-lj.si

Posetite EDUfair, 10.mart, Hotel Metropol, Beograd i lično razgovarajte sa predstavnicima Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani.


 
Deliti
Događaji
Napravi nalog sada i dobijaš pristup:

 - Ličnim sastancima
 - Stručnim konsultacijama
 - Promocijama 
Registruj se sada
Ovaj sajt koristi „cookies“ . Koristeći ga, slažete se sa politikom privatnosti i pravilima kolačića . Saznajte više o Kolačići          Podešavanja      Prihvatiti     
Podešavanja klačića
Mi koristimo "kolačiće" da bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo na našem sajtu. Odavde možete uključiti ili isključiti kolačiće koje stranica koristi
NeophodnoOni beleže podatke koji su potrebni za osnovne funkcije sajta, kao što je pretplata na saglasnost Politike kolačića.
StatističkiOni prikupljaju statističke podatke o posetiocima, na primer, koje Google Analitics koristi za optimizaciju razmene podataka, prepoznavanje posetilaca i još mnogo toga.
OglašasanjeKoristi se za pokretanje oglasnih kampanja na Google mreži, Facebooku, itd., Koje se koriste za praćenje poseta iz oglasnih kampanja.
Onemogući klačiće