Školovanje u inostranstvu - stipendije za srednje skole u inostranstvu!
01 Novembar 2022
Najčešće pitanje koje čujemo od ambicioznih studenata sa velikim planovima za budućnost je: Koju školu moram da upišem da bih bio primljen na Oxford, Cambridge ili Harvard? Nastavak studija u vrhunskoj srednjoj školi u inostranstvu ogroman je korak ka prijemu na elitne univerzitete širom sveta.

Neke od najboljih britanskih bording škola, koje su partneri Integral-a, odlučile su da ponude stipendije talentovanim i uspešnim studentima iz Srbije i da im pomognu da ostvare njihove snove!

Da biste ispunili uslove za stipendiju, potrebno je da budete učenicik sa vrlo dobrim školskim rezultatima, da imate visok nivo znanja jezika na kojem ćete učiti i da budete spremni za učenje van kuće. Učesnicima koji žele da se prijave za stipendiju preporučujemo da sa sobom imaju transkript sa ocenama stečenim u poslednje tri godine školovanja, u originalu i preveden na engleski jezik od strane ovlašćenog prevodioca.
Ispod možete videti neke od škola partnera Integral Edu koje nude stipendije.

Berlin Brandenburg International School, Nemačka ( IZLAGAČ EDUfair 26. Novembar, Hotel Metropole)
Stipendije:  do 3.000 evra
Akademski programi: IB Diploma (International Baccalaureate)


Osnovana 1990. godine, Berlin Brandenburg International School međunarodna je škola koja podučava 700 učenika iz preko 60 zemalja i nudi prestižni program međunarodne mature. BBIS ima preko 25 godina iskustva u IB i najstarija je IB škola na području Berlina. BBIS je jedna od retkih škola na svetu koju je IBO ovlastio da nudi sva četiri IB programa koji pokrivaju starosni opseg od 3 do 19 godina (program osnovnih, program srednjih, program IB diploma i IB sertifikat o karijeri). Škola se nalazi u gradu Kleinmachnow u provinciji Brandenburg, na maloj udaljenosti od Potsdama i predgrađa jugozapadnog Berlina.

Abbey DLD - London, Cambridge,Manchester ( IZLAGAČ EDUfair 26. Novembar, Hotel Metropole)
 
Stipendija: do 50% DLD London Campus
Akademski programi: A-level
Grupu koledža Abbey DLD čine tri nezavisna koledža koji se nalaze u Kembridžu, Londonu i Mančesteru. Nude programe GCSE, A-Level, BTEC, Foundation i Pre-Sessional i Kombinovane studije. Od 1931. godine Abbey DLD sinonim je za visokokvalitetno obrazovanje, vrhunska univerzitetska odredišta i obogaćivanje studentskih iskustava.
Svi koledži imaju zajednički pristup i primenjuju iste principe obuke kako bi postigli primarni cilj, a to je odabir najprikladnijeg studijskog programa za postizanje odličnih akademskih rezultata. To se postiže inovativnim nastavnim metodama, posebno zadovoljavanjem individualnih potreba svakog učenika. Predavanje se izvodi u malim odeljenjima sa periodičnim testiranjem radi procene napretka. Neki od nastavnika su članovi nacionalnih ispitnih komisija.
Kao član Alpha Plus Grupe, Abbey DLD sledi jasno definisane procedure upravljanja. Nastavnici su specijalisti za predmete koji se predaju na vrhunskim univerzitetima i imaju veliko iskustvo predavanja u nastavnom programu iz Velike Britanije. Celokupno osoblje čine iskusni i saosećajni profesionalci.
 
Abbey DLD Grupa koledža nudi do 50% stipendije za  DLD London Campus. Program Alpha Scholars nudi stipendije do 50% školarine studentima koji mogu da pokažu izuzetan akademski uspeh i liderske kvalitete.
O Alfa stipendiji:
- Daje se za A levels sa fokusom na ekonomiju i političke nauke, kao i sa fokusom na nauku (biologija, matematika, fizika)
- Do 10 mesta godišnje se može dodeliti internim i novim učenicima
- Maksimalna stipendija koja se dodeljuje za svakog studenta je 50% umanjenja školarine
- Program Alfa stipendista traje dve godine
- Stipendisti će pored akademske nastave pohađati i dodatan program. To će uključivati: seminare, dobrotvorne projekte, obrazovne posete, preduzetničke aktivnosti, predavanja, rotirajuće tutorijale
 
TASIS - The American School in Switzerland  ( IZLAGAČ EDUfair 26. Novembar, Hotel Metropole)
The Cathy Clark Memorial stipendija priznaje i nagrađuje studenta koji, po oceni zajednice TASIS, pokazuje izuzetnu posvećenost društvenom radu. Nagrada dolazi u obliku stipendije od 3600 dolara za pomoć u pokrivanju troškova školarine ili obrazovnog putovanja.
The Pritzlaff Leadership nagrada se dodeljuje učeniku koji preuzima vodeću ulogu u društvenom radu van škole, podstičući uključivanje drugih učenika TASIS-a u ideal javne službe. Dolazi sa nagradom od 2500 dolara koja se može koristiti za troškove obrazovanja ili donirati neprofitnoj organizaciji po izboru primaoca.

David Game College ( IZLAGAČ EDUfair 26. Novembar, Hotel Metropole)

Osnovan 1974. godine, David Game je nezavisan koledž koji ima za cilj da promoviše znanje i učenje uz istovremeno održavanje najoštrijeg mogućeg fokusa na zahteve ispita. David Game je koledž koji nudi odlično obrazovanje na GCSE i A nivou kako bi studenti mogli da uđu na univerzitet ili karijeru po svom izboru.
David Game College sa zadovoljstvom nudi različite stipendije studentima koji pokazuju prirodne sposobnosti i potencijal i iznad svega imaju želju da naporno rade kako bi postigli najbolje što mogu.
Nude niz stipendija za studente GCSE i A Level Music and Music Technology za upis u septembru 2022, uključujući:
10%, 25%, 50% i 100% popusta na školarinu u školskoj 2022-23.
Od kandidata će se tražiti da dostave sledeće:
  • Propratno pismo/lična izjava učenika
  • Detalji o Vašem poslednjem ispitu iz izabranog instrumenta: kandidat za A nivo ocena 6 ili više, GCSE ocena 4 ili više
  • Snimak izvođenja, u trajanju od približno 2 minuta.
Svaki kandidat koji je pozvan na intervju takođe će morati da izvede komad po svom izboru i od njega se može tražiti da izvede “Sight-reading” vežbu, test iz teorije muzike ili druge kako bi pokazao znanje i sposobnost. Možda će biti potrebna i preporuka Vašeg nastavnika muzike.
Prilikom dodeljivanja stipendija, ključni elementi koji se uzimaju u obzir su rezultati testova kandidata, učinak na intervjuu, školski izveštaji i reference.
David Game College
London, Engleska
GCSE i A-levels
Studenti kojima je potrebna Tier 4 viza mogu se uzeti u obzir samo za delimične stipendije. Da biste se prijavili za upis u septembru 2022., potrebno je sledeće:
  • Popunjen obrazac za prijavu
  • Kopija pasoša
  • Kopija vašeg školskog izveštaja za školsku 2020-21 i 2021-22 (prevedeno na engleski)
  • Kopija vašeg UKVI IELTS ili IELTS sertifikata (ako ste polagali ovaj ispit, nije uvek potreban)
  • Kopija drugih kvalifikacija koje ste stekli (prevedeno na engleski)
  • Sažeta lična izjava koja pokriva: kurs i predmete koje želite da studirate na David Game College-u, zašto želite da studirate ovaj kurs i predmete, zašto konkretno želite da studirate na David Game College-u, šta želite da radite nakon završetka kursa.
Po prijemu gore navedenih dokumenata, šef prijemnog odeljenja će organizovati intervju ili Skype intervju.
 
Cardiff Sixth Form College ( IZLAGAČ EDUfair 26. Novembar, Hotel Metropole)
Stipendije:  do 50% za školarinu 
Akademski programi: A-level
 
Cardiff Sixth Form College (CSFC) nalazi se u glavnom gradu Velsa, Kardifu. Koledž ima odličnu akademsku reputaciju i zauzima prvo mesto na britanskoj rang listi na ispitima A-nivoa. Mnogo godina zaredom koledž zauzima prvo mesto među internatima u Velikoj Britaniji.
Glavni cilj je osigurati povoljno okruženje u kojem svaki učenik razvija svoj potencijal i postiže maksimalne rezultate. Koledž se ponosi profesionalnom evolucijom svojih studenata, koji su tradicionalno primljeni u najpoželjnije specijalnosti najprestižnijih univerziteta, uključujući Oxbridge. Dodatni programi i profesionalno iskustvo stečeno praksom preduslov su za pravi izbor profesije i uspešnu karijeru. Predavanje u malim odeljenjima, individualni pristup i mnoge vannastavne aktivnosti garancija su roditeljima u vezi sa uloženim ulaganjima. U procesu učenja, studenti se savetuju kako efikasno da koriste vreme za pripremu. Oni stiču veštine učenja, pregovaranja, veštine kritičkog mišljenja, pripremaju se za ispite, uče da prave beleške, pišu rezimee, čitaju i pamte. Na kraju svakog kursa održavaju se preliminarni ispiti, a redovne teme i aktivno učešće u procesu učenja doprinose konačnom uspehu.
Studenti imaju između 15-18 godina (njih oko 300) iz više od 40 nacionalnosti koje studiraju u programima GCSE ili A-nivoa.
Iznos stipendije: do 50% školarine za međunarodne studente.
Kako je Cardiff Sixth Form College jedna od selektivnih škola, postupak stipendiranja uključuje polaganje prijemnih ispita i uzimaće u obzir akademske rezultate koje je kandidat stekao do trenutka prijave i do sada stečene diplome / sertifikate.
Stipendije se dodeljuju na osnovu rezultata četiri ispita iz predmeta koje kandidat želi da polaže i na A nivoima, intervjua, onlajn testa rezonovanja i školskih izveštaja.

Oxford Sixth Form College ( IZLAGAČ EDUfair 26. Novembar, Hotel Metropole)
Stipendije:  do 40 % za školarinu 
Akademski programi: A-level, BTEC
Osnovan 1988., „Oxford Sixth Form College“ je jedan od vodećih britanskih nezavisnih koledža šestog razreda za studente od 15 do 19 godina. To je nezavisni koledž koji nudi obrazovne programe GCSE, A-Level i BTEC. Nude veću fleksibilnost od redovnih škola sa preko 20 predmeta u ponudi na nivou A, GCSE i BTEC. Tokom godina stekli su cenjenu reputaciju na odličnoj pripremi za javne ispite, a odabrane nastavne metode slične su onima na univerzitetima u Cambridge-u ili Oxford-u. Na mnogo načina, koledž nudi drugačiju atmosferu od tradicionalne škole. Akademski pristup je neformalan i interaktivan. Smernice koje pružaju i nastavnici i ostalo akademsko osoblje kreativne su i usredsređene na individualne potrebe učenika i njihove posebne stilove učenja.
Svi studenti stariji od 16 godina postaju članovi poznatog debatnog društva „Oxford Union“. Zahvaljujući vrlo bliskim odnosima između koledža i ovog društva, prijem i ceremonija zatvaranja organizuju se u Oxford Union-u.
Veći broj stipendija do 40% za školarine za petogodišnji ili dvogodišnji A-Level ili BTEC program dostupan je studentima koji pokazuju potencijal i ambicije za uspeh u oblastima medicine, stomatologije, veterine, inženjeringa, prava, umetnosti, ekonomije.
Kriterijumi za dobijanje stipendije: Referenca iz trenutne škole ili koledža učenika, pružanje informacija o postignutom i/ili predviđenom akademskom učinku, ispit za stipendiju, gde će predmet biti određen ciljnom karijerom studenta i intervju za prijem.
Svi kandidati za stipendije kojima engleski nije prvi jezik biće dužni da položu ispit iz engleskog jezika ili predaju IELTS (akademski) sertifikat koji navodi ukupan rezultat od najmanje 6,5 u sve četiri ocenjene oblasti.
Akademske stipendije dodeljuju se isključivo na osnovu akademskih postignuća i potencijala, pa ako su informacije pružene kao što je gore objašnjeno, i učinak studenta na ispitu za stipendiju dobar, uslediće dodatni prijemni intervju i nadamo se da će se tada ponuditi stipendija .
 
D'Overbroeck's College ( IZLAGAČ EDUfair 26. Novembar, Hotel Metropole)
Škola d’Overbroecks International School ima izvrsnu akademsku reputaciju i pogodna je za nezavisne, visoko motivisane i ambiciozne studente s ciljem prijavljivanja na prestižne univerzitete kao što su Oxford i Cambridge, Imperial, LSE, UCL, Newcastle, Leeds itd. Akademski nivo nastave, neformalna prijateljska atmosfera, odnosi učenika i nastavnika temeljeni na poverenju i aktivno učestvovanje učenika u procesu učenja temelj su dobrih rezultata na završnim ispitima.
Stipendija se dodjeljuje za programe pre-IGCSE i IGCSE do maksimalno 20% školarina za sledeća područja: akademska, umetnost, dramska umetnost, muzika.
A-levels: najviše 25% školarine. Stipendije su dostupne za sledeća područja: akademska, umetnost, dramska umetnost, mediji, muzika, sport, tenis.
 
Rochester Independent College ( IZLAGAČ EDUfair 26. Novembar, Hotel Metropole)
Stipendije:  do 20% za školarinu + Ralph Steadman stipendija za umetnost i dizajn
Akademski programi: A-level
 
RIC je jedan od najboljih nezavisnih internata u Engleskoj i priprema studente za konkurentne univerzitete i ključne profesije. RIC je internat koji nudi specijalne putove za upis na univerzitete i u matematici i u nauci i u kreativnoj i vizuelnoj umetnosti, pa bez obzira da li ste ambiciozni lekar, naučnik, filmski stvaralac ili umetnik, učićete sa ljudima koji dele vaša interesovanja.
Kroz saradnju sa Dukes Education, RIC nudi najbolju dostupnu pripremu širom sveta za studente koji se prijavljuju na univerzitete u Oxford-u, Cambridge-u, Russell Group ili Ivy League u SAD, ili na medicinu, stomatologiju i srodne medicinske predmete na univerzitetima.
Na RIC-u je moguće studirati nivoe A tokom dve godine - standardno trajanje studija, preko 18 meseci ili, za vrlo dobro kvalifikovane studente, intenzivno tokom jedne godine studija. Takođe nude jednogodišnje kurseve GCSE, dvogodišnje kurseve GCSE i kurs pre nivoa A za međunarodne studente.
Nema uniformisanosti, a studenti i osoblje se međusobno oslovljavaju imenom. Prosečna veličina odeljenja je 8 učenika. Nastavnici imaju mnoštvo stručnosti i iskustva u radu sa tinejdžerima. To je mesto za individualce i prava alternativa tradicionalnim školama.
Mali broj stipendija dodeljuje se visoko akademskim i kreativno nadarenim studentima koji inače ne bi mogli da priušte sebi mesto u RIC-u.
 
Stipendije do 20% od naknada dodeljuju se u sledećim predmetnim oblastima:
Matematika i nauka
Društvene nauke
Film i mediji
Kreativne i scenske umetnosti
 
Ralph Steadman stipendija za umetnost i dizajn
Ralph Steadman stipendija za umetnost i dizajn je dvogodišnja stipendija za program A-levels namenjena učenicima koji polažu min. 3 A-levels predmeta od kojih jedan predmet mora biti  u području vizualnih umetnosti. Stipendija pokriva 100% troška školarine i smještaja.

 
Za više informacija o stipendijama i procedurama prijave kontaktirajte kancelariju Integral Edu putem imejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 91. 

 

EDUFAIR 26.NOVEMBAR, BEOGRAD - HOTEL METROPOLE

Elitno srednje obrazovanjeRezervišite svoje mesto online i dobićete besplatan pristup 

 
Deliti
Događaji
Napravi nalog sada i dobijaš pristup:

 - Ličnim sastancima
 - Stručnim konsultacijama
 - Promocijama 
Registruj se sada
Ovaj sajt koristi „cookies“ . Koristeći ga, slažete se sa politikom privatnosti i pravilima kolačića . Saznajte više o Kolačići          Podešavanja      Prihvatiti     
Podešavanja klačića
Mi koristimo "kolačiće" da bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo na našem sajtu. Odavde možete uključiti ili isključiti kolačiće koje stranica koristi
NeophodnoOni beleže podatke koji su potrebni za osnovne funkcije sajta, kao što je pretplata na saglasnost Politike kolačića.
StatističkiOni prikupljaju statističke podatke o posetiocima, na primer, koje Google Analitics koristi za optimizaciju razmene podataka, prepoznavanje posetilaca i još mnogo toga.
OglašasanjeKoristi se za pokretanje oglasnih kampanja na Google mreži, Facebooku, itd., Koje se koriste za praćenje poseta iz oglasnih kampanja.
Onemogući klačiće