Šest razloga da izaberete srednju školu u inostranstvu!
28 Septembar 2020
Broj roditelja koji odluče da decu pošalju na školovanje u nekom od internata u inostranstvu povećava se svake godine. Čak i tokom osnovne i srednje škole, ali to nije toliko iznenađujuće kao što možda mislite na prvi pogled.
Problem obrazovanja dece svima je na umu, ali je problem u mnoštvu odgovora, i to je definitivno aspekt koji vas se tiče i zato prolazite kroz ove redove.
Pre svega, važno je znati da uloga savetnika za obrazovanje uključuje vođenje učenika i porodica do najboljih opcija za svaki slučaj posebno, što može značiti podsticanje daljeg školovanja u zemlji ili inostranstvu, jer je važno dete smestiti u odgovarajući obrazovni kontekst.
 Ali, mimo vizije savetnika za obrazovanje Integral Edu-a, važan je i niz argumenata zbog kojih neki roditelji i deca odlučuju da nastave školovanje u inostranstvu.
Evo nekoliko razloga zbog kojih je nastavak školovanja u inostranstvu odgovor za sve više porodica:
 
1. Obrazovanje je najsigurnija investicija
Većina roditelja sa kojima smo u kontaktu imaju ovo uverenje. Mimo svih problema današnjice, obrazovanje ide dalje, i ono je to koje vodi sigurniji put za njihovu decu od bilo koje druge vrste ulaganja. 
 
2. Priprema za budući život odraslih
Sve više i više roditelja želi školsko okruženje koje ne priprema decu samo akademski, već i za život.
 Stoga roditelji daju prioritet razvoju emocionalne inteligencije, preduzetništva, kritičkog i strateškog razmišljanja, sposobnosti da sagledaju stvari u celini i da u stvarnom životu primene teorijsko znanje stečeno na času. 
Pored toga, većina škola u portfelju Integral Edu-a ima specijalizovana odeljenja za karijerno vođenje, tako da učenici mogu da istraže svoje profesionalne mogućnosti tako da se željena specijalizacija na univerzitetu odabere uz potpuno znanje činjenica.
 
3. Razvoj kritičkog mišljenja i kreativnosti
Inspirisani najvećim stručnjacima u obrazovanju, roditelji i mladi sve više vrednuju razvoj kritičkog mišljenja i kreativnost. I to opravdano. Vrhunski univerziteti širom sveta, uključujući Oksford i Kembridž, traže ove veštine kod svojih kandidata.
Svetski ekonomski forum (The World Economic Forum) istraživanjem pod nazivom “Budućnost poslova”, koje je obuhvatilo ljude iz rukovodstva važnih globalnih organizacija, potvrđuje da su ove veštine među najcenjenijim danas. 
Osoba sa razvijenim kritičkim razmišljanjem može da:
razume logičke veze između ideja
identifikuje, razrađuje i procenjuje argumente
otkriva greške i racionalne nedoslednosti
sistemski rešava probleme
identifikuje relevantnost i važnost nekih ideja
razmišlja o opravdanosti verovanja i vrednosti drugog
Što se tiče kreativnosti, ona ima smisla na bilo kom polju, bez obzira šta je to, jer inovacije idu ruku pod ruku sa kreativnošću, bilo da govorimo o biznisu, medicini ili muzici.
 
4. Savremeni objekti, akademski i vannastavni resursi
Iako porodice koje započinju procedure upisa u srednje škole u inostranstvu već imaju dobro definisana očekivanja u pogledu objekata i resursa koje privatne i nezavisne institucije pružaju učenicima, njihova poseta je prilično otkrivajuća i oduševljenje je baš pravo.
Škole u inostranstvu spadaju u širok spektar tipologija. Specifičnosti, etos, orijentacija prema određenim poljima studija - sve to prilično varira.
Stoga se, u zavisnosti od akademskog nivoa, zabrinutosti i sposobnosti učenika, biraju škole. Za svako dete postoji bar jedna odgovarajuća škola.
Najčešći objekti i resursi u privatnim i nezavisnim školama u inostranstvu su: naučne laboratorije sa najsavremenijom opremom, impresivna odeljenja za umetnost, sala za performanse sa svim potrebnim resursima za produkciju predstava i koncerata, “mračna soba”, multimedijalne laboratorije, biblioteke, impresivan bazen, sportski tereni (tenis, hokej, kriket, atletika, košarka itd.), IT centri, muzičke probe i lista se nastavlja.
U pogledu vannastavnih aktivnosti, izazov je napraviti sveobuhvatnu listu. Učenici mogu biti članovi u mnogim različitim klubovima, u zavisnosti od ličnog interesovanja, bilo da govorimo o fotografiji, astronomiji, šahu, kreativnom pisanju ili vođstvu, slikarstvu, kao i orkestrima ili bendovima. 
 
5. Globalizacija takođe znači slobodu izbora pravog obrazovnog sistema
Obrazovni sistemi koji se primenjuju širom sveta dizajnirani su uzimajući u obzir određene vrste učenika i zahteve tržišta rada iz određenog istorijskog perioda. Ali tendencija je da se oni preoblikuju u skladu sa novim zahtevima, a oblici obrazovnih sistema su vrlo raznoliki.
Stoga je, sa međunarodnom mobilnošću, potraga za sistemom prema potrebama deteta počela da postaje prirodnija. Jedno dete može biti sklonije nemačkom obrazovnom sistemu, dok drugo dete može biti bliže britanskom sistemu, ili švajcarskoj maturi, ili možda međunarodnoj maturi.
Današnja deca imaju sve šanse da uče, rade i žive u međunarodnom okruženju. Vežbajući multikulturalizam od malih nogu, osećaće se potpuno lagodno i neće se suočiti sa kulturnim izazovima.
 
6. Visok akademski nivo, korak napred ka vrhunskim univerzitetima
Pored gore navedenih razloga, veoma važan aspekt za roditelje je da škole u inostranstvu odabrane za njihovu decu odgovaraju visokom akademskom nivou, sa izvanrednim rezultatima na nacionalnom i međunarodnom nivou, sa predanim i dobro obučenim nastavnicima, a činjenica da grupe čini mali broj učenika je još jedan veliki plus.
Mnogi roditelji smatraju da je njihovoj deci pristup vrhunskim svetskim univerzitetima lakši ako srednjoškolsko obrazovanje završe u inostranstvu. Učenici su se već navikli na zahteve nastavnika, na međunarodno obrazovno okruženje, već su navikli na novi nastavni plan i program i novi jezik nastave.
Pored toga, odeljenja za karijerno vođenje pružaju smernice i pomoć učenicima u izboru pravih univerziteta i pripremi prijava za njih. Takođe, profesori ili diplomci vrhunskih univerziteta često organizuju master časove, tematske radionice ili dolaze lično da razgovaraju sa učenicima o ponuđenim programima, a učenici imaju priliku da posete željene univerzitete.
Lista prednosti za nastavak školovanja u inostranstvu može se znatno proširiti. 
Stupite u kontakt sa našim konsultantom i otkrijte više.

Za više informacija o stipendijama i procedurama prijave kontaktirajte kancelariju Integral Edu putem imejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 91. 
 

EDUFAIR VIRTUAL - 15.Oktobar

Elitno srednje obrazovanje samo na jedan klik!Rezervišite svoje mesto online i dobićete besplatan pristup virtualno EDUfair sajmu >>
Deliti
Više informacija
Napravi nalog sada i dobijaš pristup:

 - Ličnim sastancima
 - Stručnim konsultacijama
 - Promocijama 
Registruj se sada
Ovaj sajt koristi „cookies“ . Koristeći ga, slažete se sa politikom privatnosti i pravilima kolačića . Saznajte više o Kolačići          Podešavanja      Prihvatiti     
Podešavanja klačića
Mi koristimo "kolačiće" da bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo na našem sajtu. Odavde možete uključiti ili isključiti kolačiće koje stranica koristi
NeophodnoOni beleže podatke koji su potrebni za osnovne funkcije sajta, kao što je pretplata na saglasnost Politike kolačića.
StatističkiOni prikupljaju statističke podatke o posetiocima, na primer, koje Google Analitics koristi za optimizaciju razmene podataka, prepoznavanje posetilaca i još mnogo toga.
OglašasanjeKoristi se za pokretanje oglasnih kampanja na Google mreži, Facebooku, itd., Koje se koriste za praćenje poseta iz oglasnih kampanja.
Onemogući klačiće