en
Školovanje u inostranstvu - stipendije za srednje skole u inostranstvu!
16 Februar 2021
Najčešće pitanje koje čujemo od ambicioznih studenata sa velikim planovima za budućnost je: Koju školu moram da upišem da bih bio primljen na Oxford, Cambridge ili Harvard? Nastavak studija u vrhunskoj srednjoj školi u inostranstvu ogroman je korak ka prijemu na elitne univerzitete širom sveta.

Neke od najboljih britanskih bording škola, koje su partneri Integral-a, odlučile su da ponude stipendije talentovanim i uspešnim studentima iz Srbije i da im pomognu da ostvare njihove snove!

Da biste ispunili uslove za stipendiju, potrebno je da budete učenicik sa vrlo dobrim školskim rezultatima, da imate visok nivo znanja jezika na kojem ćete učiti i da budete spremni za učenje van kuće. Učesnicima koji žele da se prijave za stipendiju preporučujemo da sa sobom imaju transkript sa ocenama stečenim u poslednje tri godine školovanja, u originalu i preveden na engleski jezik od strane ovlašćenog prevodioca.

Ispod možete videti neke od škola partnera Integral Edu koje nude stipendije.

Berlin Brandenburg International School, Nemačka ( IZLAGAČ EDUfair VIRTUAL, 11.Mart)
Stipendije:  do 3.000 evra
Akademski programi: IB Diploma (International Baccalaureate)


Osnovana 1990. godine, Berlin Brandenburg International School međunarodna je škola koja podučava 700 učenika iz preko 60 zemalja i nudi prestižni program međunarodne mature. BBIS ima preko 25 godina iskustva u IB i najstarija je IB škola na području Berlina. BBIS je jedna od retkih škola na svetu koju je IBO ovlastio da nudi sva četiri IB programa koji pokrivaju starosni opseg od 3 do 19 godina (program osnovnih, program srednjih, program IB diploma i IB sertifikat o karijeri). Škola se nalazi u gradu Kleinmachnow u provinciji Brandenburg, na maloj udaljenosti od Potsdama i predgrađa jugozapadnog Berlina.


REGISTRUJ SE SADA

Cardiff Sixth Form College 
Stipendije:  do 50% za školarinu  
Akademski programi: GCSE, A-level


Cardiff Sixth Form College (CSFC) nalazi se u glavnom gradu Velsa, Kardifu. Koledž ima odličnu akademsku reputaciju i zauzima prvo mesto na britanskoj rang listi na ispitima A-nivoa. Mnogo godina zaredom koledž zauzima prvo mesto među internatima u Velikoj Britaniji.
Glavni cilj je osigurati povoljno okruženje u kojem svaki učenik razvija svoj potencijal i postiže maksimalne rezultate. Koledž se ponosi profesionalnom evolucijom svojih studenata, koji su tradicionalno primljeni u najpoželjnije specijalnosti najprestižnijih univerziteta, uključujući Oxbridge. Dodatni programi i profesionalno iskustvo stečeno praksom preduslov su za pravi izbor profesije i uspešnu karijeru. Predavanje u malim odeljenjima, individualni pristup i mnoge vannastavne aktivnosti garancija su roditeljima u vezi sa uloženim ulaganjima. U procesu učenja, studenti se savetuju kako efikasno da koriste vreme za pripremu. Oni stiču veštine učenja, pregovaranja, veštine kritičkog mišljenja, pripremaju se za ispite, uče da prave beleške, pišu rezimee, čitaju i pamte. Na kraju svakog kursa održavaju se preliminarni ispiti, a redovne teme i aktivno učešće u procesu učenja doprinose konačnom uspehu.
Studenti imaju između 15-18 godina (njih oko 300) iz više od 40 nacionalnosti koje studiraju u programima IGCSE ili A-nivoa.
 
Iznos stipendije: do 50% školarine za međunarodne studente.
Kako je Cardiff Sixth Form College jedna od selektivnih škola, postupak stipendiranja uključuje polaganje prijemnih ispita i uzimaće u obzir akademske rezultate koje je kandidat stekao do trenutka prijave i do sada stečene diplome / sertifikate.
Biće pozvani na intervju i biće zatraženo da polože test iz svakog od 4 predmeta koja bi želeli da izučavaju na A-nivoima. Takođe je potreban IELTS sertifikat.

Earlscliffe Sixth Form
Stipendije:  do 50% za školarinu  
Akademski programi: A-level


Earlscliffe Sixth Form je nezavisni koledž sa izvanrednom reputacijom koji nudi univerzitetsku pripremu za decu od 15 do 19 godina iz celog sveta.
Earlscliffe je mali koledž smešten u Folkestone-u, gde će svaki student dobiti odgovarajuću podršku i povoljan okvir za skladan razvoj.
Škola je izgrađena 1870. godine kao velika privatna kuća u Folkestone-u, na maloj udaljenosti od morske obale i čuvenog šetališta “The Leas”.
Škola nudi najbolje u britanskom obrazovnom sistemu. Program A-Level, takozvani „zlatni standard obrazovanja“, nudi studentima najbolje akademsko obrazovanje za ulazak na najkonkurentnije univerzitete.
 
Earlscliffe ima ograničen broj akademskih stipendija.
Maksimalna vrednost stipendije: ukupno 50% (školarine, smeštaja i ishrane).
U zavisnosti od rezultata testova iz matematike, engleskog jezika i rezultata intervjua, studenti će biti ocenjeni i biće im ponuđena odgovarajuća vrednost stipendije.

Rochester Independent College
Stipendije:  do 30% za školarinu  
Akademski programi: Pre-GCSE, GCSE, Pre-A level, A-level


RIC je jedan od najboljih nezavisnih internata u Engleskoj i priprema studente za konkurentne univerzitete i ključne profesije. RIC je internat koji nudi specijalne putove za upis na univerzitete i u matematici i u nauci i u kreativnoj i vizuelnoj umetnosti, pa bez obzira da li ste ambiciozni lekar, naučnik, filmski stvaralac ili umetnik, učićete sa ljudima koji dele vaša interesovanja.
Kroz saradnju sa Dukes Education, RIC nudi najbolju dostupnu pripremu širom sveta za studente koji se prijavljuju na univerzitete u Oxford-u, Cambridge-u, Russell Group ili Ivy League u SAD, ili na medicinu, stomatologiju i srodne medicinske predmete na univerzitetima.
Na RIC-u je moguće studirati nivoe A tokom dve godine - standardno trajanje studija, preko 18 meseci ili, za vrlo dobro kvalifikovane studente, intenzivno tokom jedne godine studija. Takođe nude jednogodišnje kurseve GCSE, dvogodišnje kurseve GCSE i kurs pre nivoa A za međunarodne studente.
Nema uniformisanosti, a studenti i osoblje se međusobno oslovljavaju imenom. Prosečna veličina odeljenja je 8 učenika. Nastavnici imaju mnoštvo stručnosti i iskustva u radu sa tinejdžerima. To je mesto za individualce i prava alternativa tradicionalnim školama.
Mali broj stipendija dodeljuje se visoko akademskim i kreativno nadarenim studentima koji inače ne bi mogli da priušte sebi mesto u RIC-u.
Stipendije za umetnost i dizajn nude se nakon prezentacije portfelja, testa crtanja i intervjua. Studenti mogu imati talent u bilo kojoj od sledećih oblasti: umetnost, grafički dizajn, fotografija ili 3D dizajn.

Stipendije do 30% od naknada dodeljuju se u sledećim predmetnim oblastima:
Matematika i nauka
Društvene nauke
Film i mediji
Kreativne i scenske umetnosti


Abbey DLD Group of Colleges
Stipendije: do 40% (50% DLD London Campus)  
Akademski programi: IGCSE, GCSE, A-level, Foundation Program


Grupu koledža Abbey DLD čine tri nezavisna koledža koji se nalaze u Kembridžu, Londonu i Mančesteru. Nude programe GCSE, A-Level, BTEC, Foundation, Pre-Sessional i Kombinovane studije. Od 1931. godine Abbey DLD sinonim je za visokokvalitetno obrazovanje, vrhunska univerzitetska odredišta i obogaćivanje studentskih iskustava.
Svi koledži imaju zajednički pristup i primenjuju iste principe obuke kako bi postigli primarni cilj, a to je odabir najprikladnijeg studijskog programa za postizanje odličnih akademskih rezultata. To se postiže inovativnim nastavnim metodama, posebno zadovoljavanjem individualnih potreba svakog učenika. Predavanje se izvodi u malim odeljenjima sa periodičnim testiranjem radi procene napretka. Neki od nastavnika su članovi nacionalnih ispitnih komisija.
Kao član Alpha Plus Grupe, Abbey DLD sledi jasno definisane procedure upravljanja. Nastavnici su specijalisti za predmete koji se predaju na vrhunskim univerzitetima i imaju veliko iskustvo predavanja u nastavnom programu iz Velike Britanije. Celokupno osoblje čine iskusni i saosećajni profesionalci.
 
Abbey DLD Grupa koledža nudi stipendije do 40% (50% DLD London Campus) za školarine. Maksimalna vrednost stipendije biće ponuđena kandidatima sa izuzetnim rezultatima u prethodnoj školi i na prijemnim testovima Abbey DLD.
 
U zavisnosti od rezultata testa za stipendiju (koji uključuje engleski jezik, matematiku, veštine logike i razmišljanja) i učinka, studenti će biti ocenjeni i biće im ponuđena odgovarajuća vrednost stipendije.
 
St. Bees School
Stipendije:  do 30% za školarinu  
Akademski programi: Pre-GCSE, GCSE, Pre-A level, A-level


Škola “St. Bees” ima više od 430 godina tradicije, i jedna je od najstarijih škola u Engleskoj. Smeštena na rubu UNESCO-ove svetske baštine, nacionalnog parka “Lake District”, St. Bees nudi obrazovanje i okruženje bez premca za uzrast od 11 do 18 godina. Dostupni programi su GCSE i nivoi A. Kroz naš globalni program (Global Awareness Programme) svaki učenik uči osnovne životne veštine koje će mu pomoći da razviju samopouzdanje, prezentaciju, sposobnost rešavanja problema i timskog rada, nešto što mnoge škole ne pokrivaju. Škola ima jedinstveni “Fusion” koncept, spajanje akademske strogosti britanskog kurikuluma, zajedno sa zapadnjačkim osobinama timskog rada i vođstva, uz naporan rad, i dubinom i odlučnošću istočnjačke škole obrazovanja. Kroz nastavni plan i program Fusion, škola St Bees pruža priliku za izučavanje matematike na izuzetno uspešan, inovativan i pionirski način.
Nekoliko različitih vrsta stipendija dostupno je akademskim 2021. kandidatima koji mogu smanjiti naknade i do 30% za školarinu i internat, a to su:
 
Akademske stipendije  (Academic Scholarships)
Kandidati mogu biti pozvani da polažu zaseban ispit.
 
Stipendije za kreativne umetnosti (Creative Arts Scholarships)
Stipendije za “Creative Art” dodeljuju se izvanrednim kandidatima koji se ističu u muzici, umetnosti ili scenskoj umetnosti.
 
Sportske stipendije (Sports Scholarships)
Sportske stipendije dodeljuju se izvanrednim, svestranim sportistima koji su postigli visok nivo kompetencije u sportu.
 
Inženjerske stipendije (Engineering Scholarships)
Inženjerske stipendije dodeljuju se izvanrednim inženjerima, onima koji vole STEM (science, technology, engineering and mathematics), posebno sa fokusom na robotiku, kodiranje i inženjerski razvoj.
 
Stipendija Full Circle za izuzetne studente (The Full Circle Scholarship for exceptional students)
Ova stipendija dodeljuje se samo jednom studentu svake godine, i to je najpoželjnija dostupna stipendija. Sa vrednošću od 30%, dostupna je studentima i iz Velike Britanije i iz inostranstva.

Za više informacija o stipendijama i procedurama prijave kontaktirajte kancelariju Integral Edu putem imejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 91. 

Na samo jedan klik od vas!


REGISTRUJ SE SADA
Deliti
Događaji
Napravi nalog sada i dobijaš pristup:

 - Ličnim sastancima
 - Stručnim konsultacijama
 - Promocijama 
Registruj se sada
Ovaj sajt koristi „cookies“ . Koristeći ga, slažete se sa politikom privatnosti i pravilima kolačića . Saznajte više o Kolačići          Podešavanja      Prihvatiti     
Podešavanja klačića
Mi koristimo "kolačiće" da bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo na našem sajtu. Odavde možete uključiti ili isključiti kolačiće koje stranica koristi
NeophodnoOni beleže podatke koji su potrebni za osnovne funkcije sajta, kao što je pretplata na saglasnost Politike kolačića.
StatističkiOni prikupljaju statističke podatke o posetiocima, na primer, koje Google Analitics koristi za optimizaciju razmene podataka, prepoznavanje posetilaca i još mnogo toga.
OglašasanjeKoristi se za pokretanje oglasnih kampanja na Google mreži, Facebooku, itd., Koje se koriste za praćenje poseta iz oglasnih kampanja.
Onemogući klačiće