en
EDUfair - 6. i 7. mart, Srednje škole i internati iz Austrije, Nemačke i Švajcarske na sajmu obrazovanja
19 Februar 2020
Srednje škole i internati iz Austrije, Nemačke i Švajcarske na sajmu obrazovanja EDUfair

Ako ste na ovoj strani, verovatno razmišljate o srednjoškolskom obrazovanju van granica naše države za svoje dete. Imate potrebne preduslove, ali ne znate odakle da krenete sa potragom. Naš savetodavni odnos sa Vama uvek kreće sa istim pitanjima.
 • Koliko Vaše dete ima godina?
 • Na kom jeziku može da pohađa nastavu?
 • Koji studijski program želite da pohađa?
 • Da li već znate koji fakultet želi da upiše?
 • Da li imate neku poseban zahtev što se tiče destinacije?
Uvek ste dobrodošli da posetite našu kancelariju i sa obrazovnom savetnicom za srednjoškolsko obrazovanje porazgovarate o ovim pitanjima i svojim opcijama. Pored konsultacija u kancelariji, imate mogućnost da na sajmu obrazovanja, EDUfair 2020, dođete u Belekspocentar 6. i 7. marta i porazgovarate sa predstavnicima najboljih srednjih škola u Švajcarskoj, Austriji i Nemačkoj.

Naime, ove godine će nas posetiti predstavnici sledećih škola:
 • AMADEUS International School Vienna- Austrija
 • Berlin Brandenburg International School- Nemačka
 • Brillantmont international School- Švajcarska
 • College & Lycee Saint-Charles- Švajcarska
 • Institut Montana Zugerberg- Švajcarska
 • Schule Schloss Salem- Nemačka
Za sve Vas koji ste zainteresovani za ove tri države, akademske programe na nemačkom, francuskom i engleskom, EDUFair je prilika da porazgovarate o akademskim programima, uslovima finansiranja obrazovanja, životu u internatu i dodatnim aktivnostima dostupnim za svako dete u ovim školama.
Amadeus International School Vienna- Austrija
AMADEUS International School Vienna je međunarodna škola smeštena u srcu svetske prestonice klasične muzike - Beču. Pored intenzivne pripreme za IB program, učenici imaju mogućnost da razvijaju svoj muzički talenat na muzičkoj akademiji Amadeus, koja je deo škole. Rasprostranjena na površini od oko 5000 m², škola predstavlja inspirativnu sredinu za učenje, jer svojim prostorijama podstiče kreativnost, rad na muzičkim projektima, bavljenje naukom, a poseduje i dobro opremljenu biblioteku. Raspolaže i sa velikim brojem učionica, pogodnim za muzičku obuku i probe, grupni rad ili individualne vežbe sa profesionalnim pedagozima. U okviru škole nalazi se odlično opremljena sala za fizičko i veliki park sa idealnim uslovima za bavljenje svim vrstama sportova. AMADEUS Beč je prva ‘Stenvej’ škola u Austriji, opremljena sa deset novih Stenvej klavira.
Berlin Brandenburg International School- Nemačka
Osnovana 1990. godine, Berlin Brandenburg International School je međunarodna škola koju pohađa oko 700 učenika iz više od 60 zemalja i koja nudi prestižni program International Baccalaureate (IB).
BBIS je najstarija IB škola u regiji Berlina i među retkima je na svetu akreditovana od strane organizacije IBO za pružanje sva četiri IB programa, koji pokrivaju uzrasnu grupu od 3 do 19 godina (osnovna škola, srednja škola, IB diploma i IB sertifikat).
Kampus se nalazi u malom gradu Klajnmahnauu, u pokrajini Brandenburg, u blizini Potsdama i jugozapadnog predgrađa Berlina. Kampus zauzima površinu od 100 hektara i uključuje sopstvene šume i deo obale jezera Zeberg.
Škola obuhvata četiri renovirane zgrade sa prostranim učionicama, naučnim laboratorijama, računarskim salama, bežičnim računarskim laboratorijama, umetničkim studijima, muzičkim sobama i sobama za probe, bibliotekom i kantinom.
Od ostalih sadržaja izdvajaju se sportska dvorana, stadion s veštačkom atletskom stazom, igrališta za odbojku, košarku i teniski teren. Sportska dvorana nudi fitnes sadržaje, penjanje na zid, košarku, odbojku, rukomet, fudbal i stoni tenis.
Brillantmont international School- Švajcarska
Brillantmont je internacionalna škola za učenike iz raznih zemalja širom sveta. Službeni jezik škole je francuski, tako da je naglasak na savladavanju najmanje dva strana jezika. Škola se nalazi u centru Lozane, u veličanstvenom parku površine 15 kvadratnih metara, na obali Ženevskog jezera.
Kampus obuhvata sedam zgrada i dva sportska terena. Brillantmont je škola sa malom školskom zajednicom u kojoj vlada porodična atmosfera. Učenicima su na raspolaganju jezičke učionice opremljene audio i vizuelnom opremom, dve naučne laboratorije, kompjuterska sala, biblioteka i foto laboratorija.
College & Lycee Saint-Charles- Švajcarska
Osnovan 1897. godine, koledž i licej Saint Charles je privatna internatska škola koja se nalazi u istorijskom kantonu Jura u severozapadnoj Švajcarskoj. Školski kampus je smešten usred prelepih bašta, u blizini zamka Porantri. Istoimeni grad, poznat pod nazivom ‘Atina Jure’, ima oko 7000 stanovnika i tradicionalno je poznat po obrazovanju i otvorenosti prema svetu. Kampus se sastoji od školske zgrade, lepe kapele i sportskog kompleksa. Učionice su prostrane i svetle, sa prelepim panoramskim pogledom. Sadržaji uključuju bazen i bioskop. Humanizam igra važnu ulogu u sistemu vrednosti zasnovan na hrišćanskim principima, gde su znanje i pojedinac u središtu. Škola podstiče radoznalost, toleranciju, slobodno izražavanje i traži ravnotežu između tradicije i avangarde.
Institut Montana Zugerberg- Švajcarska
Institut Montana Zugerberg otvorio je svoja vrata 1926. godine u zgradi nekadašnjeg Grand hotela Schonfels. Škola se prostire na 60 hektara u prelepom planinskom predelu iznad Cuga, sedišta mnogih međunarodnih kompanija. Prekrasna lokacija u podnožju Alpa pruža idealno okruženje za učenje i vannastavne aktivnosti. Škola neguje potrebe svakog učenika pa kroz individualni pristup svakom detetu, neguje razvoj posebnih talenata i sposobnosti. Školu pohađaju učenici iz 43 različitih država, kojima su zajedničke vrednosti: internacionalizam, integracija, tolerancija i nacionalni identitet. Nastava se odvija u malim razredima sa prosečno po 10 učenika. U zavisnosti od akademskog programa, nastava se odvija na nemačkom, engleskom jeziku ili dvojezično. Pored toga, mogu se izučavati i ruski, kineski, italijanski, španski i francuski jezik.
Schule Schloss Salem- Nemačka
Schule Schloss Salem jedna je od najpoznatijih internatskih škola u Nemačkoj. Školu pohađa oko 600 učenika, od kojih su 40% stranci iz više od 40 nacionalnosti. Škola je dvojezična i ima tri objekta smeštena u pokrajini Baden-Virtemberg, na jugozapadu Nemačke.

Оsnovna i srednja škola - 5–10. razred (10–16 godina) 
Osnovna škola (5–7. razred) i prvi razredi srednje škole (8–10. razred) nalaze se na teritoriji dvorca Zalem (Schloss Salem), u regionu Lincgau.  Škola ima bogatu biblioteku, udobne učionice, računarske sale, umetničke ateljee i zanatske radionice. Tu se nalazi i sportska baza, koja uključuje teniske terene, teretanu, bazen i privatnu marinu za jahte.

Salem International College - 11–12. razred (17–19 god.)
Tradicionalna zgrada u kojoj se školuju učenici viših razreda, dvorac Špecgart (Schloss Spetzgart), zajedno s kampusom u Herlenu otvorenim 2000. godine čini Salem International College.
Ovde učenici provode poslednje dve godine (11. i 12. razred) i pripremaju se za upise na univerzitete. Na kraju završne godine pišu Abitur (maturski ispit nemačkog obrazovnog sistema) i dobijaju Abitur ili IB diplomu.
Salem International College nalazi se na severnim padinama jezera Konstanc, u blizini Iberlingena, i zauzima dva objekta gde nastavu pohađa 330 studenata. Bogata biblioteka, mnogobrojna igrališta i sopstveno pristanište pružaju izuzetne mogućnosti za puni razvoj u različitim oblastima.
 
Podsećamo Vas još jednom da nas posetite 6. i 7. marta u Belekspocentru na Novom Beogradu. Ulaz na sajam je potpuno slobodan, potrebno je samo da se registrujete onlajn  kako biste izbegli registraciju i gužve na ulazu. Za sva dodatna pitanja o obrazovanju u inostranstvu, na sajmu će biti i ceo tim naših savetnika iz Srbije i regiona, koji će biti na raspolaganju da pruže odgovore na Vaša pitanja.
 
 
Deliti
Događaji
Napravi nalog sada i dobijaš pristup:

 - Ličnim sastancima
 - Stručnim konsultacijama
 - Promocijama 
Registruj se sada
Ovaj sajt koristi „cookies“ . Koristeći ga, slažete se sa politikom privatnosti i pravilima kolačića . Saznajte više o Kolačići          Podešavanja      Prihvatiti     
Podešavanja klačića
Mi koristimo "kolačiće" da bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo na našem sajtu. Odavde možete uključiti ili isključiti kolačiće koje stranica koristi
NeophodnoOni beleže podatke koji su potrebni za osnovne funkcije sajta, kao što je pretplata na saglasnost Politike kolačića.
StatističkiOni prikupljaju statističke podatke o posetiocima, na primer, koje Google Analitics koristi za optimizaciju razmene podataka, prepoznavanje posetilaca i još mnogo toga.
OglašasanjeKoristi se za pokretanje oglasnih kampanja na Google mreži, Facebooku, itd., Koje se koriste za praćenje poseta iz oglasnih kampanja.
Onemogući klačiće