Đaci izabrali najbolju nastavnicu Srbije uoči sajma obrazovanja EDUFair: Upoznajte Maju Merdović
04 Mart 2023

Sajam obrazovanja EDUFair tradicionalno svake godine bira najbolju nastavnicu ili nastavnika Srbije, što je posebno važna titula, jer nastavnike kandiduju đaci, a oni i glasaju. Ove godine pobednica takmičenja je Maja Merdović, nastavnica engleskog jezika i književnosti u Savremenoj gimnaziji iz Beograda. Maji Merdović će svečano biti uručena nagrada na predstojećem sajmu obrazovanja EDUFair, koji je zakazan za nedelju, 12.mart u Hotelu Metropol u Beogradu. 

Počela sam da radim pre trinaest godina i razmena sa decom je konstantna. Danas imamo generaciju koja se razvija i uči najbrže moguće sve što ima veze sa modernim tehnologijama. Taj proces je nezaustavljiv i smatram da to ne treba da ignorišemo, nego da koristimo u nastavi. To je ono što mi možemo da naučimo od njih, kao što možemo da učimo i koliko je važno biti iskren. Sa decom nema laganja. Kada bismo svi to hteli da naučimo od njih, mnogo brže bi se rešavali konflikti. S druge strane, u podučavanju sam uvek fokusirana na to da na zadate okolnosti izvučemo njihov maksimum. Prosvetni radnik mora da ume da proceni maksimum pojedinca, a i odeljenja u kom radi. Onda, pridržavajući se plana i programa, koji propisuje Ministarstvo prosvete, na nama je da tražimo ono što je najbolje za njih“, objasnila je Maja Merdović, najbolja nastavnica Srbije za 2023. godinu izabrana u okviru EDUFair-a.

Beogradski sajam obrazovanja EDUFair će i ove godine okupiti neke od najuglednijih univerziteta, letnjih škola stranih jezika i internata iz Srbije i inostranstva, a biće poseban po tome što će ugostiti i obrazovne institucije iz zemalja koje retko dolaze u Beograd, kao što su Litvanija, Belgija i Grčka. Tu će biti i predstavnika iz Velike Britanije, Amerike, Italije, Švajcarske, Kanade, Finske, Austrije, Rumunije, Bugarske, Slovenije i Francuske.

 

“Porodice iz Srbije koje šalju decu u srednje škole u inostranstvu najčešće se odlučuju za Veliku Britaniju zbog akademskih standarda i mogućnosti koje nude škole, ali i zbog školarina koje se nude dobrim đacima. Tokom poslednjih godina primetan je porast, ali je važno da se odabir obrazovne institucije vrši pod akademskim vođstvom konsultanata za obrazovanje,  koji najbolje znaju kako da usklade obrazovni potencijal mlade osobe sa onim što se nudi, da odaberu adekvatan nastavni program, tip škole i destinaciju za nastavak s obrazovanjem“, izjavila je Biserka Ludoški ispred Integraledu međunarodne mreže za savetovanje u obrazovanju koja organizuje EDUfair u Beogradu. 

Posetioci ovogodišnjeg EDUFair-a moći će na licu mesta da dobiju besplatne konsultacije sa domaćim i stranim stručnjacima za obrazovanje. Prijave i registracije za sajam obrazovanja EduFair uveliko su počele na sajtu EduFair.rs.

Deliti
Više informacija
Događaji
Napravi nalog sada i dobijaš pristup:

 - Ličnim sastancima
 - Stručnim konsultacijama
 - Promocijama 
Registruj se sada
Ovaj sajt koristi „cookies“ . Koristeći ga, slažete se sa politikom privatnosti i pravilima kolačića . Saznajte više o Kolačići          Podešavanja      Prihvatiti     
Podešavanja klačića
Mi koristimo "kolačiće" da bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo na našem sajtu. Odavde možete uključiti ili isključiti kolačiće koje stranica koristi
NeophodnoOni beleže podatke koji su potrebni za osnovne funkcije sajta, kao što je pretplata na saglasnost Politike kolačića.
StatističkiOni prikupljaju statističke podatke o posetiocima, na primer, koje Google Analitics koristi za optimizaciju razmene podataka, prepoznavanje posetilaca i još mnogo toga.
OglašasanjeKoristi se za pokretanje oglasnih kampanja na Google mreži, Facebooku, itd., Koje se koriste za praćenje poseta iz oglasnih kampanja.
Onemogući klačiće