Schule Schloss Salem
Schule Schloss Salem
Schule Schloss Salem jedna je od najpoznatijih internatskih škola u Nemačkoj. Školu pohađa oko 600 učenika, od kojih su 40% stranci iz više od 40 nacionalnosti. Škola je dvojezična i ima tri objekta smeštena u pokrajini Baden-Virtemberg, na jugozapadu Nemačke.

Оsnovna i srednja škola - 5–10. razred (10–16 godina) 
Osnovna škola (5–7. razred) i prvi razredi srednje škole (8–10. razred) nalaze se na teritoriji dvorca Zalem (Schloss Salem), u regionu Lincgau.  Škola ima bogatu biblioteku, udobne učionice, računarske sale, umetničke ateljee i zanatske radionice. Tu se nalazi i sportska baza, koja uključuje teniske terene, teretanu, bazen i privatnu marinu za jahte.

Salem International College - 11–12. razred (17–19 god.)
Tradicionalna zgrada u kojoj se školuju učenici viših razreda, dvorac Špecgart (Schloss Spetzgart), zajedno s kampusom u Herlenu otvorenim 2000. godine čini Salem International College.
Ovde učenici provode poslednje dve godine (11. i 12. razred) i pripremaju se za upise na univerzitete. Na kraju završne godine pišu Abitur (maturski ispit nemačkog obrazovnog sistema) i dobijaju Abitur ili IB diplomu.
Salem International College nalazi se na severnim padinama jezera Konstanc, u blizini Iberlingena, i zauzima dva objekta gde nastavu pohađa 330 studenata. Bogata biblioteka, mnogobrojna igrališta i sopstveno pristanište pružaju izuzetne mogućnosti za puni razvoj u različitim oblastima.
Ovde se registrovati
Ovaj sajt koristi „cookies“ . Koristeći ga, slažete se sa politikom privatnosti i pravilima kolačića . Saznajte više o Kolačići          Podešavanja      Prihvatiti     
Podešavanja klačića
Mi koristimo "kolačiće" da bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo na našem sajtu. Odavde možete uključiti ili isključiti kolačiće koje stranica koristi
NeophodnoOni beleže podatke koji su potrebni za osnovne funkcije sajta, kao što je pretplata na saglasnost Politike kolačića.
StatističkiOni prikupljaju statističke podatke o posetiocima, na primer, koje Google Analitics koristi za optimizaciju razmene podataka, prepoznavanje posetilaca i još mnogo toga.
OglašasanjeKoristi se za pokretanje oglasnih kampanja na Google mreži, Facebooku, itd., Koje se koriste za praćenje poseta iz oglasnih kampanja.
Onemogući klačiće