Univerzitet u Beogradu -Fizički Fakultet
Univerzitet u Beogradu -Fizički Fakultet
Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu spada među vodeće naučne institucije u Srbiji, a diploma je izuzetno cenjena u  svetu!
Fizički fakultet organizuje studije na: 4 programa osnovnih akademskih studija Opšta fizika, Teorijska i eksperimentalna,  Primenjena i kompjuterska i Meteorologija,  4 programa  master akademskih studija i 2 doktorskih studija.

www.ff.bg.ac.rs

 Univerzitet u Beogradu

Fizički fakultet

11158 Beograd

Studentski trg 12

dekanat@ff.bg.ac.rs

Dekanat: + 381 11 7158 151

 
 
Ovde se registrovati
Primenjena i kompjuterska fizika- Završavanjem ovog studijskog programa studenti usvajaju znanja i veštine  za rad u različitim programskim jezicima (MATLAB,  PHP,  Visual C++ ) kao i tehnike  programiranja i numeričkih simulacija.  Obučavaju se za rad sa velikim bazama podataka i informacionim sistemima u fizici i opšte.
Stiču stručna znanja  za rad u različitim naučnim disciplinama i u oblasti informacionih tehnologija; u razvojnim laboratorijama, medicini, zaštiti životne sredine, industriji i tehnologiji itd.
Na trećoj godini studija bira se jedan od tri modula: Metrološki, Kompjuterski ili Energetsko-ekološki.
 
Opšta fizika - Studenti koji završe ovaj studijski program usvajaju znanja i veštine iz fizike i metodike  nastave fizike što ih osposobljava za rad  u osnovnim, srednjim stručnim školama i gimnazijama. Obučavaju se da stečeno znanje  prilagode djačkom uzrastu i da im kao profesori fizike prenesu na odgovarajući način pojmove i zakone iz fizike, odnosno prirode.
 
Na onovu podataka iz Ministarstva obrazovanja nedostaje  više od 230 nastavnika fizike na teritoriji Republike Srbije.

Teorijska i eksperimentalna fizika- Studenti izborom ovog  studijskog programa se  pripremaju  za istraživački rad u fizici ili srodnim prirodno-naučnim disciplinama. Obučavaju se za teorijska istraživanja ili istraživanja u  naučno-istraživačkim laboratorijama.  Doktorske studije se izvode u saradnji sa članicama Univerziteta u Beogradu- Institutom za fiziku i Institutom za nuklearna  istraživanja "Vinča".
            Srbija je postala ravnopravna članica Evropskog centra za nuklearna istraživanja (CERN),  gde studenti, istraživači i  naučnici iz Srbije učestvuju na dva najveća  eksperimenta

Meteorologija- Studenti koji izaberu ovaj studijski program  stiču znanja i veštine za rad u meteorološkim i naučnoistraživačkim ustanovama, kao i u srednjoj stručnoj geološkoj i hidrometeorološkoj školi.
 Mogu da se bave istraživanjima u različitim oblastima:  dinamičke meteorologije,  fizike oblaka,  klimatologije, primenjene meteorologije itd.  
Ovaj sajt koristi „cookies“ . Koristeći ga, slažete se sa politikom privatnosti i pravilima kolačića . Saznajte više o Kolačići          Podešavanja      Prihvatiti     
Podešavanja klačića
Mi koristimo "kolačiće" da bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo na našem sajtu. Odavde možete uključiti ili isključiti kolačiće koje stranica koristi
NeophodnoOni beleže podatke koji su potrebni za osnovne funkcije sajta, kao što je pretplata na saglasnost Politike kolačića.
StatističkiOni prikupljaju statističke podatke o posetiocima, na primer, koje Google Analitics koristi za optimizaciju razmene podataka, prepoznavanje posetilaca i još mnogo toga.
OglašasanjeKoristi se za pokretanje oglasnih kampanja na Google mreži, Facebooku, itd., Koje se koriste za praćenje poseta iz oglasnih kampanja.
Onemogući klačiće