en
Alpen-Adria-Universität Klagenfurt
Alpen-Adria-Universität Klagenfurt
Studirajte na Univerzitetu u Klagenfurtu
Univerzitet u Klagenfurtu je mladi i živahni univerzitet, na kojem studira i istražuje oko 12.000 studenata. Širok izbor predmeta nude kulturološke-tehničke- i ekonomske studije. Studije i kursevi engleskog jezika kao i međunarodni zajednički studijski programi naglašavaju internacionalnu orijentaciju Univerziteta u Klagenfurtu.
Ovde se registrovati
Pozitivan razvoj regionalnog tržišta rada u ICT sektoru rezultirao je velikom potražnjom profesionalaca u ovoj oblasti. Imajući to u vidu, Univerzitet Klagenfurt nudi stipendiju tokom prve godine master studija u oblasti IT-a. Ovaj korak podržan je od strane Privredne komore Koruške i Austrijske federacije sindikata, koji pomažu finansiranje plaćene prakse u prvoj godini master studija za sve stipendiste. Ideja je da stipendisti budu omogućeni da finansiraju svoj boravak u Austriji tokom druge godine master studija putem plaćene prakse, kao i da steknu relevantno radno iskustvo.
Na osnovu saradnje sa univerzitetom Klagenfurt, OeAD je objavio poziv za prijavu i pratiće proces izbora, dodeliti stipendije i ponuditi svoje usluge odabranim stipendistima pre i tokom boravka u Austriji.
 
Ciljna grupa:
Studenti koji:
- žele da pohađaju jedan od sledećih master programa na univerzitetu Klagenfurt:
Master in Mathematics
Master in Game Studies and Engineering
Master in Informatics
Master in Information Management
Master in Information and Communications Engineering (ICE): Branch of Study Autonomous Systems and Robotics, Branch of Study Networks and Communications, Branch of Study Business Engineering
- su završili osnovne studije u odgovarajućoj oblasti u jednoj od zemalja navedenim u nastavku
- imaju odlično znanje engleskog jezika (u zavisnosti od programa B2 ili C1)
- Nisu stanovnici Austrije u trenutku aplikacije / su državljani jedne od sledećih zemalja:
Albanija; Alžir; Belorusija; Bosna i Hercegovina; Buarska; Demokratska Republika Kongo; Hrvatska; Egipat; Estonija; Grčka; Izrael; Jordan; Kosovo; Letonija; Liban; Libija; Litvanija; Crna Gora; Maroko; Makedonija; Palestina; Poljska; Portugal; Rumunija; Rusija; Srbija; Slovenija; Sirija; Tunis; Turska; Ukrajina; SAD; Uzbekistan
Stipendija pokriva:
Školarinu za master program
Mesečnu novčanu pomoć u trajanju od maskimum 12 meseci u iznosu od 650 evra
Jednokratnu pomoć za pokrivanje putnih troškova sume od 25 do 600 evra
OeAD dodeljuje ograničeni broj stipendija: 20 za akademsku 2020/21. godinu.
Rok za prijavu: 01.03.2020. 
Ovaj sajt koristi „cookies“ . Koristeći ga, slažete se sa politikom privatnosti i pravilima kolačića . Saznajte više o Kolačići          Podešavanja      Prihvatiti     
Podešavanja klačića
Mi koristimo "kolačiće" da bismo Vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo na našem sajtu. Odavde možete uključiti ili isključiti kolačiće koje stranica koristi
NeophodnoOni beleže podatke koji su potrebni za osnovne funkcije sajta, kao što je pretplata na saglasnost Politike kolačića.
StatističkiOni prikupljaju statističke podatke o posetiocima, na primer, koje Google Analitics koristi za optimizaciju razmene podataka, prepoznavanje posetilaca i još mnogo toga.
OglašasanjeKoristi se za pokretanje oglasnih kampanja na Google mreži, Facebooku, itd., Koje se koriste za praćenje poseta iz oglasnih kampanja.
Onemogući klačiće